L’associació

 

L’any 1984  es creava  l’associació de Veïns i Amics de Castelladral. Durant aquests  anys s’han fet moltes coses: s’ha recuperat el ball dels cascavells i les caramelles de la Pasqua, la Festa Major; s’ha creat un Alberg amb Restaurant; s’han restaurat edificis i urbanitzat, en part, l’entorn; s’ha aconseguit un mínim de vida en el nucli; s’ha instal·lat una estació de Wifi que arriba en els llocs més recòndits de les valls de Castelladral i , molt aviat, podrem lluir d’una bona estació meteorològica on line, que ens informarà del temps que fa. Acompanyen el nucli GRs com la Ruta dels Maquis i la Ruta del Romànic, i tres circuits d’orientació l’envolten.

Hi ha un entorn de Natura esglaonada per antigues terrasses amb parets de pedra seca, molt conservades en els boscos de l’entorn, gràcies al conreu de la vinya del segle dinou i primera part del XX. Les esglésies romàniques i les grans masies testimonien les petjades mil·lenàries dels nostres avantpassats .

Aquesta pàgina Web vol contribuir a fer prendre consciència del valor còsmic d’aquesta nostra herència cultural que, de ben segur, és el millor antídot per a les estretors depressives, alhora que ens impulsa a una vida olísticament sana. El present del passat i el present del futur de Castelladral s’han de complementar a la web com el ying i el yang. Benvingudes ¡!!